ВІКОВІ ДЕРЕВА МІСЬКИХ НАСАДЖЕНЬ У СТЕПОВІЙ ЗОНІ. ПРИКЛАД ЄНАКІЇВСЬКОГО ПАРКУ ІМЕНІ М.О. ВОЗНЕСЕНСЬКОГО - Нецветов, М.В.; Сергєєв, М.Є.; Поляков, О.К.; Д.В. Задорожна, Д.В. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
Досліджено деревні насадження Єнакіївського міського парку. Деревно-чагарникові рослини парку належать до 68 видів, 5 форм, різновидів, культиварів. У парку зростають 14 видів дерев і 5 чагарників аборигенної фракції місцевої флори. Тут є вікові життєздатні високодекоративні деревні рослини: Quercus robur і Fraxinus excelsior (вік не менше 90 років); Pyrus communis (вік 60–70 років); Gleditsia triacanthos і Populus nigra (80–90 років). Парк є своєрідним центром флористичного різноманіття, унікальним для промислових міст степової зони. Структура насаджень парку 1930- х років, що збереглась, може бути прийнята як еталон для міст Південного Сходу України.