КРИТЕРІЇ ПІДБОРУ ҐРУНТОПОКРИВНИХ РОСЛИН В УМОВАХ УРБАНІЗОВАНОГО СЕРЕДОВИЩА - Мартинова, Н.В. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
Розглянуто критерії підбору ґрунтопокривних рослин для озеленення урбанізованих територій. Виявлено стійкість досліджених видів до дії антропогенного та едафічного стресу на основі фенологічних, біометричних та біохімічних досліджень. Проаналізовано їх декоративність та особливості розвитку. Рекомендовано асортимент ґрунтопокривних рослин для озеленення територій різного призначення – від рекреаційних до промислових.