РІДКІСНІ РОСЛИНИ КРЕМЕНЕЦЬКОГО БОТАНІЧНОГО САДУ ПІД ОХОРОНОЮ БЕРНСЬКОЇ КОНВЕНЦІЇ - Скоропляс, І.О.; Онук, Л.Л.; Чубата, Т.В.; Скакальська, О.І. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
У статті висвітлено результати інтродукції Dracocephalum austriacum L., Carlina onopordifolia Besser ex Szafer, Kulcz. еt Pawl., Paeonia tenuifolia L., Pulsatilla grandis Wender., Schivereckia podolica (Besser) Andrz. ex DC., Cypripedium calceolus L. Проведено оцінку успішності практичних результатів інтродукції за такими показниками: інтенсивність плодоношення, здатність до насіннєвого та вегетативного розмноження, загальний стан розвитку рослин, стійкість рослин проти шкідників та хвороб.