БЮДЖЕТ ЧАСУ ЗЕБРИ ГРЕВІ EQUUS GREVYI ПРИ УТРИМАННІ В ЗООПАРКУ "АСКАНІЯ-НОВА" - Ясинецька, Н.І.; Шалар, К.О. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
В статті на основі особистих досліджень охарактеризовано поведінку зебр Греві при утриманні в неволі. Описано поведінку зебренят від народження до 20-місячного віку та поведінку їх матерів. Визначені тривалість та частота основних типів активності: годування (пасіння на місці та на ходу, поїдання сіна), переходи, відпочинок (стоячи та лежачи). Охарактеризовані копрофагія, особливості водопою. Загальний час спостережень склав 1160 годин.