ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБУВАННЯ ГУСКИ СІРОЇ ANSER ANSER В БІОСФЕРНОМУ ЗАПОВІДНИКУ "АСКАНІЯ-НОВА" - Мезінов, О.С.; Гавриленко, В.С.; Чегорка, П.П. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
В роботі наведений аналіз динаміки чисельності, особливостей перебування гуски сірої на території біосферного заповідника "Асканія-Нова" за 1995–2013 рр. Визначені дві групи птахів різного популяційного походження. Основу скупчення птахів даного виду складають птахи асканійської популяції, чисельність яких залишається відносно стабільною; чисельність транзитних популяцій за останні 10 років скоротилася у 4,4 рази. Встановлено основні фактори, які впливають на розподіл птахів виду в заповіднику "Асканія-Нова", на суміжних територіях та Азово-Чорноморському регіоні.