ЦИКАДОФАУНА (HOMOPTERA, CICADINEA) БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА "АСКАНІЯ-НОВА" ТА ЇЇ ДИНАМІКА В ЕКОСИСТЕМАХ ТИПЧАКОВО-КОВИЛОВОГО СТЕПУ - Хоменко, В.М. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
На території Біосферного заповідника "Асканія-Нова" було виявлено 49 видів цикадовых з 7 родин і 38 родів. Розглянуто хорологічну структуру цикадофауни заповідника. Виділено 22 типи ареалів цикадових, які об’єднані у 14 географічних комплексів. Показано сезонну та багаторічну (в процесі сукцесії) динаміку цикадових в екосистемах типчаково-ковилового степу заповідника за видовим багатством та чисельністю.