ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ІСТОРИЧНОГО ВИВЧЕННЯ ЕКОЛОГО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ФАЛЬЦ-ФЕЙНІВ - Ганкевич, В.Ю. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
В роботі розглядаються актуальні питання, пов’язані з вивченням діяльності родини Фальц-Фейнів. Показано перспективи сучасного наукового дослідження економічного, соціального, культурного внеску династії Фальц-Фейнів у розвиток Півдня України в кінці XIX – на початку XX ст. та долі їх спадку. Це важливо в контексті відродження історичної пам’яті про засновника заповідника "Асканія-Нова" – Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна. Окремої уваги заслуговує особистість видатного суспільного діяча та мецената Едуарда Олександровича Фальц-Фейна.