ЕКОЛОГО-БІОХІМІЧНА РЕАКЦІЯ "ЧЕРВОНОКНИЖНИХ" ВИДІВ РОСЛИН НА СТРЕС В УМОВАХ СТЕПУ - Заїко, Г.А.; Гавриленко, Н.О.; Лихолат, Ю.В.; Стальченко, А.М. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
Визначено активність фермента супероксиддисмутази, вміст малонового діальдегіду та кількість білку, як показників стійкості до несприятливих факторів зовнішнього середовища у деяких "червонокнижних" видів трав’янистих рослин в степовій зоні України. Рекомендовані найбільш стійкі види для подальшого використання при створенні штучних фітоценозів на техногенних територіях.