ІСТОРИЧНИЙ НАРИС ІНТРОДУКЦІЇ ДЕРЕВНО-ЧАГАРНИКОВИХ РОСЛИН В КРИМУ - Севаст’янов, В.Є. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
У статті зроблено огляд історії інтродукції деревно-чагарникових рослин в Криму, яка умовно була поділена на 6 періодів: античний, середньовічний, кримсько-татарський, російський, радянський і новітній український. Показано, як змінювалися характер і спрямованість інтродукційної діяльності під дією змінюючих одне одного суспільно-історичних формацій, етносів і культур.