СУЧАСНИЙ СТАН ОХОРОНИ IN SITU ЛУЧНОЇ РОСЛИННОСТІ ПОЛІССЯ ТА ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ ОПТИМІЗАЦІЇ - Куземко, А. А. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
Проаналізовано сучасний стан охорони лучної рослинності в об’єктах природно-заповідного фонду. Обґрунтовано доцільність охорони лучної рослинності та найбільш цінних її компонентів у складі ботанічних заказників зі збереженням режиму використання, який існував на час створення природно-заповідної території. Запропоновано стратегічні напрямки оптимізації охорони лучної рослинності in situ та шляхи їхньої реалізації.