ЗАХОДИ ЩОДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ДЕЯКИХ РІДКІСНИХ ВИДІВ ФЛОРИ НА ТЕРИТОРІЇ КАРПАТСЬКОГО БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА - Антосяк, Т.М.; Козурак, А.В.; Волощук, М.І. (Вісті Біосферного заповідника «Асканія-Нова», 2021)
В статті подано інформацію про зростання деяких рідкісних видів флори Карпатського біосферного заповідника, а саме: Rhododendron myrtifolium Schott et Kotschy, Loiseleuria procumbens (L.) Desv., Salix herbacea L., Gentiana lutea L., G. punctata L., Rhodiola rosea L. Вказані форми антропогенного впливу на популяції даних видів. Запропоновані природоохоронні заходи щодо їх збереження.